maanantai 21. toukokuuta 2012

Kihlajaisia ja kakkutikkareita



























Nyt on kihlajaiset juhlittu kahdesti ja reissusta palattu kotiin, huh! Torstaina suuntasimme vanhempieni kanssa miehen kotiväen luokse, jonne mies olikin mennyt jo edeltä auttelemaan. Illalla juhlien jälkeen ajelimme Helsinkiin, jossa sitten oli juhlat lauantaina. Suomen peli sekoitti hieman suunnitelmiamme ja siirsimme loppuvaiheessa aloitusaikaa parilla tunnilla, jotta kenenkään ei tarvitsisi jättää saapumatta pelin takia tai uhrata matsia kihlajaisten takia ;). Se osoittautuikin oikein hyväksi ratkaisuksi!

On kyllä ollut keskiviikosta lähtien aika haipakkaa – yhtä leipomista, valmistelua ja juhlimista. Mutta niin ihanaa sellaista! Ja kaikkein isoin panos on kyllä tullut molempien vanhemmilta! 

 Tarjottavamme Helsingin päädyssä olivat muuten aika perinteiset, mutta yksi uusi tuttavuus päätyi juhlapöytään, nimittäin kakkutikkarit eli cake popsit. Teimme niitä aikamoisen määrän, mutta hyvin tekivät sitten  kauppansakin! Kovin montaa tikkaria ei jäljelle jäänyt!


Maistoin kakkutikkareita ensimmäistä kertaa vappupiknikillämme, kun ystäväni oli niitä tehnyt. Hän oli löytänyt ohjeen Kasvisruokablogista, jonne se oli napattu Glorian Ruoka & Viini -lehdestä. 



Nämä ovat kohtalaisen helppoja tehdä, mutta ison määrän väkertämisessä kuluu kyllä jonkun verran aikaa. Hankalin osuus on pallojen pyöritteleminen suklaassa niin, että kuorrutteen saa jäämään siistiksi.


Kakkutikkarit

1 paketillinen Domino-keksejä
100 - 150 g Philadelphia-tuorejuustoa 

2 rkl tomusokeria
100 g Fazerin sinistä suklaatanonparelleja koristelemiseen
tikkaritikkuja 

Erottele Dominokekseistä valkoinen sisus ja keksiosat kahteen eri kulhoon. Hienonna keksit aivan hienoksi jauhoksi esim. Bamix-sauvasekoittimen jauhimella. 

Sekoita valkoisen sisuksen joukkoon 100 g tuorejuustoa ja tomusokeri. Jos aineksia on vaikea yhdistää, laita kulho lämpimään veteen ja sekoita siinä. Jos taikina on kovin muroista, voit laittaa siihen lisää tuorejuustoa.

Pyörittele taikinasta palloja ja laita jääkaappiin noin tunniksi kovettumaan. Voit tehdä pallot myös edellisenä päivänä, jolloin ne saavat rauhassa jähmettyä. Muista peittää pallot kelmulla. 


Sulata suklaa vesihauteessa. Kasta tikkaritikku ensin suklaassa, ja työnnä se sitten pallon sisään. Valele pallo suklaalla ja koristele nonparelleilla. Laita tikkarit leivinpaperin päälle ja anna kuorutuksen kovettua tunnin ajan. Sitten voit siirtää tikkarikakut haluamallesi tarjoiluastialle. 


4 kommenttia:

  1. Nam :) Näyttää ihan super hyviltä!

    VastaaPoista
  2. Ihania tarjoiluja.

    Aamutelkussa tehtiin tässä taannoin kakkutikkareita ja tarjoiluastiana käytettiin kekseliäästi kaalin puolikasta. Kaali oli peitetty foliolla ja kakkutikkarit tökitty kaalin puolikkaaseen pystyyn.

    www.bakerella.com sivuilla on ihania koristelu ideoita cake popseille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä idea tuo kaali! Me päällystettiin erimuotoisia styrox-paloja ja tehtiin niistä rakennelma, niin saatiin hiukan eri tasoja pöytään (ei kyllä kuvista juuri erotu) :)

      Olipa tosiaan suloisia toteutuksia tuolla sivustolla! Ja aikamoisia taidonnäytteitä! Ehkä pitäsi itsekin joskus kokeilla helpoimpien ideoiden toteutusta, kun kakkutikkareiden tekijänä kehittyisi ensin hiukan ;)

      Poista