torstai 10. toukokuuta 2012

Pientä epätoivoa hääpaikan suhteen

Tällä hetkellä meinaa kyllä iskeä pieni epätoivo hääpaikkojen suhteen! Tai oikeastaan niiden päätösten suhteen, joita lähipäivinä olisi tehtävä. Tuntuu, että meidän kriteereillämme vaihtoehtoja ei lähtökohtaisestikaan ollut kovin montaa. Toivelistallamme olivat nimittäin seuraavat kriteerit:


  • Sijainti Tampereella tai Tampereen välittömässä läheisyydessä (max 20min etäisyydellä) 
  • Tilaa 120-130:lle vieraalle. Mieluiten tietenkin niin, etteivät vieraat joutuisi istumaan kuin sillit purkissa. 
  • Yksi yhtenäinen tila, tai ainakin lähes yhtenäinen. Haluamme nähdä kaikki vieraamme ja toivoisimme, että myös vieraat voisivat vaivatta seurata ohjelmaa omilta paikoiltaan. 
  • Toivomme myös tilalta ainakin jonkinasteista juhlavuutta. Mitään kovin prameaa emme etsi, mutta haluaisimme juhlapaikaksemme tilan, joka näyttää kauniita jo ilman erityisiä koristelujakin. 
  • Mielummin hiukan vanhahtava kuin aivan moderni.

Villa Näsirinne olisi vastannut aikalailla kaikkia toiveitamme, mutta ikävä kyllä olimme liian myöhään liikkeellä. Kaikki kesän 2013 viikonloput (myös toukokuu ja puolet syyskuusta) olivat jo nyt menneet. Harmitti ihan hirveästi. Villa Näsirinne olisi  (kuvien perusteella) ollut juuri omaan makuuni sopiva paikka. Tosin mies ei siitä alun perinkään ollut kovin innostunut, se kun oli hänen mielestään "liian valkoinen" – minulle ehdoton plussa ja miehelle ehdoton miinus, niin hääpaikkojen kuin sisustuksenkin suhteen, heh.

Voisin tässä vaiheessa paljastaa sen verran, ettei tilanteemme ole kuitenkaan loppujen lopuksi ihan kauhean huono – olemme nimittäin ehtineet löytää yhden oikein varteenotettavan hääpaikan: Nokian Kerholan. Ja loppujen lopuksi eihän sitä tarvitsekaan löytää kuin yksi hyvä. Kerhola onkin meille jo alustavasti varattuna kesäkuun alkuun. Kävimme viime viikonloppuna Kerholassa tutustumassa ja tykkäsimme molemmat näkemästämme oikein paljon! Ainoa miinus (ja syy miksi epäröin) oli se, että Kerhola sijaitsee suoraan tien vieressä, eikä mitään piha- tai puutarha-aluetta ole. Ainoastaan pieni sisäpiha, josta tosin saisi pienellä vaivalla ihan mukavan vilvoittelupaikan. 

Vielä on katsastamatta Söderkullan kartano Sipoon suunnalta. Ellei se nouse selkeästi Kerholaa paremmaksi vaihtoehdoksi, päädymme luultavasti Kerholaan. Aiheesta siis lisää juttua luvassa piakkoin!


5 kommenttia:

  1. Mitenkäs Hatanpään kartano? En tiedä onko yhtään sellainen mitä haette, mutta itseä ihastuttaa se ympäristön ruusutarha ja muu puistoalue :)

    VastaaPoista
  2. No se on kyllä ollut harkinnassa myös. Kuvien perusteella se näytti kuitenkin siltä, että huoneet ovat liian "erillään" toisistaan. Ja sisätiloiltaan Kerhola näytti mielestäni vielä kauniimmalta. Mutta Hatanpään ympäristö on kyllä aivan mielettömän upea ja itse kartanokin todella kaunis! :)

    Mietiskelin sitäkin vaihtoehtoa, että hääkuvauksen voisi aamulla järjestää Hatanpään arboretumissa, vaikka hääpaikka olisikin joku muu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse en ole henkilökohtaisesti sisällä tiloissa koskaan ollut, joten en osaa sanoa tuohonmiten erillään vieraat joutuvat istumaan.

      Ympäristö on kuitenkin niin kaunis kesällä, että kannattaa hyödyntää jos tykkää puutarhamiljööstä :)
      Toivottavasti se juhlapaikkakin löytyy vielä!

      Poista
  3. Meillä oli juuri häät Kerholassa 16.6 ja voin kyllä suositella! Väkeä 150 ja oli juuri sopivasti. Loppujenlopuksi tuo tie ei juurikaan haitannut meitä vaikka sitä ja muuta miljöötä stressasinkin. Jos kiinnostaa niin kerron mieluusti lisää :)

    VastaaPoista