sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Fiskarsissa



Terveiset Fiskarsista! Teimme miehen ja vanhempieni kanssa sinne visiitin lauantaina ja oli kyllä aivan mielettömän kiva pikkureissu! Emmimme etukäteen vähän lähtemisen kanssa, sillä lauantaiksi oli luvattu aika sateista säätä, mutta päätimme uhmata mahdollista sadetta ja lähteä huonoista ennusteista huolimatta. Pieni tihku ei meitä haitannut ja nautimme kyllä Fiskarsin upeasta miljööstä täysin rinnoin (etenkin me naispuoliset retkeilijät :) ).


Päivän kohokohtia oli ehdottomasti vierailu PetriS Chocolate Roomilla, jossa maistelimme aivan ihania kakkuja. Tuo etualalla näkyvä kolmen suklaan moussekakku oli niin hyvää, että aloimme miehen kanssa jo innolla suunnittelemaan jotain vastaavanlaista hääkakuksi. Herkkusuina valitsimme vielä mukaan rasiallisen erilaisia suklaakonvehteja kotona maisteltavaksi. PetriS Chocolate Roomilla on muuten liike myös Helsingissä (Museokatu 11), että sinne vaan kaikki herkkusuut suklaita maistelemaan!


Herkuttelun lisäksi kiertelimme Fiskarsin pikkuliikkeissä, pääsimme seuraamaan taontaa ja lasinpuhallusta ja kävelimme ympäri ruukin aluetta katselemassa ja kuvailemassa. Satuimmepa huomaamaan matkalla Fiskarsiin myös muutamat hääkyltit ja netistä googlaillessa sitten sainkin selville, että Fiskarsissa voi viettää myös häitä – alueelta löytyy nimittäin ainakin vanha seuraintalo Lukaali. Ainakin aika upeita hääkuvia tuossa ympäristössä saisi ;)


6 kommenttia:

  1. Fiskarsissa on kyllä hanan näköinen ympäristö. Tuolla olisi pakko joskus päästä käymään, niin monta kertaa käynyt mielessä, mutta aina jäänyt käymättä. Täytyykin pistää muistiin ja yrittää mahduttaa johonkin tämän kesän Helsingin reissuun :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, suosittelen kyllä ehdottomasti! :) Itsekään en ollut siellä aiemmin käynyt, vaikkei sinne Helsingistäkään niin kovin kauaa ajele.

      Poista
  2. Voi jestas toi kakku näyttää HY-VÄL-TÄ! Kuola vaan valuu täällä...ja Fiskars on kyllä ihana paikka kesällä! Täytyypi itsekin tehdä sinne reissu. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja se oli hyvää! :) Olen aiemmin maistanut vastaavanlaista Kakkugalleriassa ja haikaillut sen perään aina silloin tällöin. Ja vihdoin löysin jotain vastaavaa ;)

      Poista
  3. Fiskars on kyllä ihana paikka ja jokakesäiseksi muodostunut vierailukohde. Me käväistiin siellä jo pari viikkoa sitten. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Fiskarsista voisi kyllä tehdä vaikka jokakesäisen perinteen :)

      Poista